Forside | Verdens jamboreer
Verdens jamboreer
Mærkat 1937 2

Vogelensang-Bloemendaal, Holland, 1937. I alt 28.750 spejdere fra 54 lande. Daglige opvisninger i arenaen.

Selvom Pigespejdere ikke officielt deltog i jamboreen, fik de lov til at brugte arenaen til at byde Lady Baden-Powell, World Chief Guide, velkommen.

Jamboreerne var efterhånden så store at lejrene krævede megen planlægning af logistikken. Det kan nævnes siges at der var, 120 brusere og 650 vandhaner. Og på grund af kanalerne der gennemskar lejrområdet var der bygget 71 broer over kanalerne.

Symbolet for verdensjamboreen var Jakobsstaven, som blev brugt af hollandske sømænd under udforskningen af nye områder i opdagelsestiden. De ti arme symboliserer de ti artikler i spejderloven. Efter denne jamboree blev Jakobsstaven de hollandske spejderorganisationers taknemmelighedspris. Træversioner blev givet til spejdere, der havde støttet jamboree-organisationen. Senere blev Jacobsstaven i sølv og guld officielle taknemmelighedspriser i den hollandske nationale spejderorganisation.

Forskellige lejrmærker for de 12 underlejre,

 

937 lejrmærker

Afslutning og afsked

Ved afslutnings ceremonien for Jamboreen talte B.P. om symbolet for Jamboreen, Jacobsstaven. De 10 arme symboliserer de 10 punkter i spejderloven. Han sagde: "Pas godt på dette symbol for Jamboreen, og bær det altid med jer". Derefter gav B.P. alle kontingentlederne en Jacobs stav af træ.

I talen sagde blandt andet: ”Jeg nærmer mig slutningen af mit liv. De fleste af jer er i begyndelsen, og jeg ønsker, at jeres liv skal være lykkelige og succesfulde. Det kan I gøre ved at gøre jeres bedste for at udføre spejderloven alle jeres dage, uanset hvilken stilling I har, og hvor I er. Og nu farvel. Gud velsigne jer alle. Gud velsigne jer”.